Projecten

Het Vekemansfonds besteedt per jaar gemiddeld ongeveer € 100.000 aan projecten.

Hoe komt een project tot stand?
Het bestuur beoordeelt twee keer per jaar de aanvragen die door de zusters Ursulinen in India worden ingediend. De zusters geven duidelijk aan wat en waarom ze deze aanvraag doen met een locatieomschrijving en offertes. Het bestuur hanteert een aantal criteria en onderhoudt een levendig contact met de zusters. Hierdoor blijven we precies op de hoogte van de voortgang. De middelen worden rechtstreeks overgemaakt op de rekening van de zusters Ursulinen, er zijn geen tussenpersonen. Rechtstreekse, eerlijke hulp.

Welke projecten steunt het Vekemansfonds?

De projecten zijn heel divers, om je een indruk te geven (klik op de foto voor meer informatie):
 • In Vishunpur konden de jonge jongens al naar school bij de broeders. Nu zijn ook de zusters Ursulinen in dit afgelegen gebied een vestiging begonnen waar de meisjes naar school kunnen.

  Donated: €0,00
 • Bij ons laatste bezoek aan India woonden er 350 meisjes bij de zusters in het hostel in Ambikapur. Ambikapur is een grotere stad, het aantal kinderen in het hostel groeide zodanig dat er echt onverantwoord weinig ruimte was om te wonen, slapen en studeren.

  Donated: €0,00
 • Tandartsenpraktijk Minerva uit Eersel schonk in 2021 en in 2022 een bedrag, verkregen uit de vergeten afspraken van het afgelopen jaar. Voor het bedrag dat we in 2022 ontvingen zullen schoolbanken en meubilair worden gekocht voor de school in Sonabheel.

  Donated: €0,00
 • Dankzij een gift van een particuliere sponsor, die het Vekemansfonds al langere tijd steunt, kregen vele kinderen, die in de verschillende hostels van de zusters Ursulinen wonen, een warme deken voor de koude winter en een nieuwe schoolsweater.

  Donated: €0,00
 • In Dhekiajuli zaten veel leerlingen nog op de grond wanneer ze lessen volgden op de St. Ursula school. De Stichting St. Anna was sponsor van bedden en eettafels voor het hostel en kasten en schoolbanken voor de school.

  Donated: €0,00
 • In Jorhat helpt het Vekemansfonds bij het bouwen van een verdieping op een snel groeiende school. De zusters begonnen deze school voor kasteloze kinderen in een rieten gebouwtje met een zinken dak.

  Donated: €0,00
 • Dankzij een mooie donatie konden we de zusters in staat stellen 4 scooters te kopen om de verafgelegen dorpen te bezoeken.

  Donated: €0,00
 • Het Vekemansfonds helpt de armste mensen in Noordoost-India. Deze tribalen leven bij de dag. Het leven is hard voor hen.

  Donated: €0,00