Projecten

Het Vekemansfonds besteedt per jaar gemiddeld ongeveer € 100.000 aan projecten.

Hoe komt een project tot stand?
Het bestuur beoordeelt twee keer per jaar de aanvragen die door de zusters Ursulinen in India worden ingediend. De zusters geven duidelijk aan wat en waarom ze deze aanvraag doen met een locatieomschrijving en offertes. Het bestuur hanteert een aantal criteria en onderhoudt een levendig contact met de zusters. Hierdoor blijven we precies op de hoogte van de voortgang. De middelen worden rechtstreeks overgemaakt op de rekening van de zusters Ursulinen, er zijn geen tussenpersonen. Rechtstreekse, eerlijke hulp.

Welke projecten steunt het Vekemansfonds?

De projecten zijn heel divers, om je een indruk te geven (klik op de foto voor meer informatie):
 • In Dhekiajuli zaten veel leerlingen nog op de grond wanneer ze lessen volgden op de St. Ursula school. De Stichting St. Anna was sponsor van bedden en eettafels voor het hostel en kasten en schoolbanken voor de school. Daarnaast konden veel materialen voor schei- en natuurkunde worden aangeschaft.
  Donated: €0,00
 • In Jorhat helpt het Vekemansfonds bij het bouwen van een verdieping op een snel groeiende school. De zusters begonnen deze school voor kasteloze kinderen in een rieten gebouwtje met een zinken dak. Algauw groeide het vertrouwen van de mensen en de kinderen in de zusters, die de mensen helpen op gebied van gezondheid, onderwijs en hygiëne. Het Vekemansfonds heeft al eerder enkele klaslokalen laten bij bouwen bij deze kansrijke school.
  Donated: €0,00
 • Dankzij een mooie donatie konden we de zusters in staat stellen 4 scooters te kopen om de verafgelegen dorpen te bezoeken. Zo kunnen ze contact onderhouden met de gezinnen in meest afgelegen gebieden waar nauwelijks openbaar vervoer is. Ze kunnen kijken naar de behoeften en noden van deze gezinnen, brengen medicijnen en bieden hulp waar het kan.
  Donated: €0,00
 • Het Vekemansfonds helpt de armste mensen in Noordoost-India. Deze tribalen leven bij de dag. Het leven is hard voor hen.
  Donated: €0,00
 • In Pratappur is de nieuwe verdieping op de High School, die met financiële hulp van het Vekemansfonds gebouwd is, ingezegend en heropend.
  Donated: €0,00
 • In Kodaura is een verdieping gezet op de Ursuline Convent High School.
  Donated: €0,00
 • In Jalpaiguri in West Bengalen heeft renovatie plaats gevonden van het hostel en het medische centrum.
  Donated: €0,00
 • In de dorpen Gumla en Bhaiswar en ook in Nimha en Simdega worden al jaren naai- en weeflessen en computerlessen verzorgd.
  Donated: €0,00