Campaign

Een nieuwe vestiging in Vishunpur voor de zusters

In het klooster zijn enkele ruimtes beschikbaar gesteld aan een aantal meisjes die van te ver moeten komen om op en neer te reizen. Hun aantal groeit snel. Een mooie gift van de Wereldwinkel Veldhoven maakte het mogelijk om bedden en matrassen aan te schaffen en een beschermende muur te bouwen tegen indringers en wilde dieren.

Warme dekens, truien en bedden

Er is geen verwarming in deze gebieden waar het licht kan vriezen. De kinderen dragen er schooluniformen, maar arme gezinnen kunnen dit niet betalen. “De kinderen kunnen niet geloven dat ze dit kregen van iemand die hen niet kent”, schreef zuster Philomina. Ook zullen er nog bedden worden aangeschaft voor het hostel van Ambikapur.

Hulp in Noordoost-India tijdens Corona crisis

Bijna alle mannen zijn dagloners, een dag geen werk is een dag geen loon en dus ook geen maaltijd. Ze zijn genoodzaakt hun gezin achter te laten op zoek naar werk, veelal in de stad.De vrouwen blijven thuis en zorgen zo goed mogelijk voor de kinderen, de koe of de geit. Ze proberen wat groenten te verbouwen.
Nu India op slot is proberen duizenden dagloners terug te gaan naar hun gezin in de dorpen. Er heerst, naast de angst voor het Coronavirus, ook ernstige armoede en honger.
De zusters Ursulinen bieden de dagloners opvangplekken aan in de scholen nu de kinderen naar huis gestuurd zijn.