Campaign

ZIEKENVERVOER VOOR KASTELOZEN IN INDIA

De optelsom van deze “vergeten afspraken” wordt door de tandartsen Wissing, de Crom en hun team geschonken aan een vooraf aangewezen goed doel. In 2020 en ook in 2021 is het Vekemansfonds het goede doel. Dit fonds helpt de allerarmste kasteloze Dalit en Tribal mensen in Noordoost India. Dit doen ze door, in samenwerking met de zusters Ursulinen in India, onderwijs mogelijk te maken voor de kinderen en door de medische en leefomstandigheden te verbeteren. Mede door de gift van de vergeten afspraken in 2020 was het mogelijk om een auto aan te schaffen in de omgeving van Dharamjaigarh en deze zodanig aan te passen dat het voertuig geschikt is om zieke mensen en zwangere vrouwen naar een medische hulppost te vervoeren.

Hulp in Noordoost-India tijdens Corona crisis

Bijna alle mannen zijn dagloners, een dag geen werk is een dag geen loon en dus ook geen maaltijd. Ze zijn genoodzaakt hun gezin achter te laten op zoek naar werk, veelal in de stad.De vrouwen blijven thuis en zorgen zo goed mogelijk voor de kinderen, de koe of de geit. Ze proberen wat groenten te verbouwen.
Nu India op slot is proberen duizenden dagloners terug te gaan naar hun gezin in de dorpen. Er heerst, naast de angst voor het Coronavirus, ook ernstige armoede en honger.
De zusters Ursulinen bieden de dagloners opvangplekken aan in de scholen nu de kinderen naar huis gestuurd zijn.

Eindelijk een dokter in Jhingo

Een oudere dokter komt 3 dagen in de week werken in het Health Center. Van heinde en ver komen de arme dorpsbewoners voor medische hulp. Vooral op marktdagen wordt de lange voettocht naar Jhingo vaak gecombineerd met een doktersconsult. Ook mensen die niets kunnen betalen worden behandeld.